Navigation Menu+

Privát portfóliók

Bere Mario vagyok, a MARIO.HU alapítója, névadója.
Jó helyen jársz, ha igazán egyedi, személyre szóló ajándékkal szeretnéd meglepni kedvesed, vagy ha mostani üde szépséged szeretnéd konzerválni, megőrizni. Segítünk abban, hogy optimális körülmények között készülhessen egy olyan fotóanyag, amelyre évek múlva is büszkén tekinthetsz vissza.
Miért minket válassz? Mert mi nem sablonokból építkezünk! Kreatív helyszínekkel és szituációkkal dobjuk fel a fotózásokat, hogy minden album egyedi és megismételhetetlen legyen.

Érdekel, hogy ügyfeleink miként vélekednek az elkészült fotókról és rólunk?

“Életre szóló élmény volt, ahogy lépésről lépésre láttam, hogy a szerintem átlagos külsőmből hogyan lesz vonzó nő.”

“A férjem ennyire még semminek nem örült…”

“A kinyomtatott fotók közül az utolsón két kézzel fogtam a pocim. Amikor odaadtam az ajándékot, akkor mondtam el páromnak, hogy babát várok.”

Olvasgass további véleményeket itt!

Kedves Mario, szeretnék Neked beszámolni arról, milyen hatást váltott ki a fotóidból készült fotókönyv karácsonykor. Láttál már embert, aki elfelejtett levegőt venni, mert egyre nagyobb és kerekebb szemekkel bámulta azt, ami a szeme elé került? Kb. egy ilyen képet kell elképzelned Az én kedvesem először nem hitt a szemének, aztán nem talált szavakat, végül pedig őszinte megdöbbenéssel és örömmel köszönte meg az ajándékot. Ami igazán jól esett: értékelte azt a rengeteg munkát, ami fotókban benne volt, és nemcsak a szép képeket látta meg az ajándékban, hanem azt is, ami mögötte volt. Sikerült igazán nagy meglepetést szerezni Amikor végignéztük a fotózás összes képét, találtunk még közte sok-sok olyat, amelyek vállalhatók javítások nélkül is. Ez pedig kizárólag a Te érdemed, mert azok nélkül a fények és beállítások nélkül, amelyeket olyan fantasztikus érzékkel alkalmaztál, nem nagyon lehetett volna használható képeket készíteni rólam. Még egyszer köszönök mindent. Egy élmény volt a közös munka. Nóri

Kedves Mario, bevallom, már több éve gondolkodtam, hogy készíttetek egy pár képből álló sorozatot magamról az utókor számára. Csak egy pár képet szerettem volna, hogy idős korunkban a kandalló mellett mosolyogva nézhessük vissza őket, és büszkén mutathassam a kis unokáimnak, hogy bizony “a nagyi is volt fiatal”! Június közepén tudtam meg, hogy babát, mi több, babákat várok. Így azt gondolom érthető, hogy rögtön elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy a tettek mezejére lépjek. Nem kellett sokáig keresgetnem a neten, hogy a témában találkozzak a neveddel, és mivel tetszettek a munkáid, és a honlapod, felvettem Veled a kapcsolatot! Legnagyobb örömömre igen segítőkész voltál a témában és mivel aggodalmam a testem folyamatos változása miatt egyre erősödött, lényegében pár napon belül sikerült nyélbe ütni a nagy fotózást! Igazán őszintén szólván nagy aggodalommal, de annál is nagyobb izgalommal érkeztem a helyszínre. Hatalmas eltökéltséggel a fejemben nem engedtem a szemérmességemnek, és szerencsére hamar egy könnyedebb síkra terelődött a fotózás hangulata, mondhatni már-már hangulatos mókának volt mondható. Köszönöm a biztatásokat, igazán termékeny és kellemes délelőtt volt! Számomra hihetetlen mennyiségű fotó készült, amiből közösen választottuk ki azt a bizonyos végleges pár darabot! Izgatottan vártam a teljesen kész képeket és nem csalódtam. Érdekes volt viszontlátni magam ilyen, szinte katalógusba illő fotókon, de az érzés, hogy mégis rászántam magam, megörvendeztethetem a páromat és természetesen magamat is, nagyon elégedetté tett. Természetesen a siker nem maradt el, a házassági évfordulónkra előhívattam a képeket és átadtam a férjemnek. Tudom, hogy a gyermekeink világra jötte után sem fogja elfelejteni azt a nőt látni bennem, akit megszeretett, de jó érzés volt megélni, hogy el volt csodálkozva a képek láttán! Idő közben arra a következtetésre jutottam, hogy valójában minden nő szeretné megmutatni magát és profi segítségével megőrizni fiatalos mivoltját a jövőre nézve. Mára ez a dolog elérhetővé és teljesen elfogadottá vált. Mindenkit csak arra tudok bíztatni, hogy élje meg milyen az, saját elhatározásból, egy fél napra modellnek lenni. Én mindig büszke leszek a készült fotóimra és köszönöm neked Mario, hogy segítettél nekem ebben! További sikereket kívánok a munkádban és a magánéletedben is! Üdvözlettel: -Ági-

43 évesen és mindig elégedetlenül a külsőmmel egy régi kérésnek eleget téve úgy döntöttem, hogy meglepem férjemet Valentin napra egy privát fotósorozattal. Az első pillanattól kezdve remekül éreztem magam, észre sem vettem, hogy elrepült a 4 óra..és az eredmény egy csodás fotósorozat, mindezt ráadásul úgy, hogy olyan pillantok lettek elkapva, amiről bárki, aki ismer tudja, hogy én ilyen vagyok és ez nem beállítás és ahol életemben talán először én is szépnek érzem magam,..köszönöm Mario..lesz még folyatatás. Márta

Azt, hogy mennyire örült neki nem is tudom leírni, ilyennek még az esküvőnkön kívül nem láttam, talán mint a kicsi gyerek a játék bolt kirakata előtt:) Annyira tetszett neki és nagyon meg volt lepve/hatódva, mert abszolút nem számított ilyesmire, azóta is többször nézegeti:) Külön köszönet a háttérért, hogy sikerült a hobbiját is belevinni a képekbe, a címlap meg abszolút telitalálat volt, azért még 1 külön köszönet….. Egy szó mint száz, nagyon izgultam az egész miatt, mert igazság szerint nem szeretem, ha fotóznak, de ez a gátlás az első pár perc után elmúlt, a közvetlenségednek és a szakértelmednek köszönhetően! Nagyon örülök, hogy ‘ rádtaláltam” és te készítetted el e képeket! Ha még egyszer ilyen ötletem támad, biztos hozzád fordulok! Rita Régi vágyam volt, hogy profi képek készüljenek rólam, amire később is büszke lehetek. Ez sikerült, a képek pont azt mutatják meg belőlem, amit szerettem volna, amilyen vagyok, de hogy ennyire jók lettek, az engem is meglepett. A fotózást nagyon élveztem, rengeteget nevettünk közben, szívesen megismételném majd még. Köszi Mário! E. Anna

Fotó: Bere Mario

PRIVÁT FOTÓZÁS, HÁZIASSZONY PORTFÓLIÓ
Az elmúlt években elkészült számtalan anyag tapasztalatával bátran kijelenthetjük: amatőrökben profik vagyunk. Egy privát fotóanyag elkészíttetéséhez nagy bátorság kell, a döntést pedig jó alaposan meg kell fontolni. Ehhez próbálunk most egy kis segítséget nyújtani:

A legtöbben és egyben a legfélénkebben a privát portfólió szolgáltatásunk iránt érdeklődnek. A következőkben pár tévhitet szeretnék eloszlatni és a legfontosabb kérdésekre választ adni. A legfontosabb azonban továbbra is: kérdezni! Telefonon, e-mailban szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésre!
A háziasszony-fotózásnak is nevezett műfaj technikailag hasonlít a modellfotózáshoz, de összességében mégis távol áll tőle. A megrendelők magánszemélyek, akik a szűkebb családjuknak, de jellemzően párjuknak szeretnének meglepetést okozni. A másik, sokszor párhuzamosan jelentkező igény egy egyfajta ?konzerválás?, a fotók évek, évtizedek múlva is megőrzik a test szépségét, a fiatalságot. A fotózások stílusa, témája rendkívül változékony. Egyedi kéréseket szívesen teljesítünk, ha a megrendelő nem hoz ötletet, akkor ebben is segítünk. Ha érdekes, különleges kérése van, ne aggódjon, írja meg bátran – az elmúlt évek tapasztalatával a hátunk mögött nem lehet nagy meglepetést okozni nekünk.
Jellemzően natúr, egyszerű fotókat, érzéki akt-sorozatokat, sokat sejtető, csábító fényképeket kérnek. Az izgalmasabb témákhoz kosztümöket, kellékeket is tudunk biztosítani. Az aktfotózásokon, erotikus anyagok készítésekor a modell kérése esetén a világosító és sminkes kollégák kivonulnak a fotózás tényleges helyszínéről.

Diszkréció
Az első és legfontosabb kérdés általában a diszkréció kérdése. A MARIO.HU csapata az átlagnál jobban igyekszik átlátható jogi helyzetet teremteni minden munkája során – és ez különösen igaz a privát fotózások esetén! A fotózás nyersanyagait egy szoftveresen védett számítógépen dolgozzuk fel, a kész anyagot pedig csak DVD-n adjuk át. A DVD mellé egy nyilatkozat is jár, amely rögzíti a fotók jogi státuszát. Ha nem igényli külön a megrendelő, akkor a képeket egyáltalán nem archiváljuk, azaz egyetlen példánya sem marad nálunk. A fotózás helyszíne egy különálló épület, amelyben csak a stáb tagjai tartózkodnak. Így garantálhatjuk, hogy a képek csak ahhoz jutnak el, akinek készültek.

Hogyan kezdjünk bele?
Telefonos vagy e-mailben történő egyeztetés után egy megközelítő árajánlatot adunk. Ezután minden esetben javasoljuk a személyes találkozót a munkát végző fotóssal. Ennek több oka is van: egyrészt a kérdéses részleteket lehet tisztázni, a fotós élőben jobban testre szabhatja a fotózás, a ruhák, kiegészítők stílusát. Másrészt ez a fotózás mindenképpen bizalmat kíván, mindkét fél részéről. Két vadidegen ember sohasem fog olyan szép anyagot készíteni közösen, mint azok, akik egy kicsit már megismerték egymást. A beszélgetések semleges helyen, egy kávézóban, egy pohár tea vagy kávé mellett zajlanak, és természetesen az égvilágon semmire sem köteleznek!
A megbeszéltek alapján egy képes forgatókönyv születik, amelyet a fotózás alatt iránymutatásként kezelünk. Ennek ellenére az improvizáció is nagyon szép képeket eredményezhet.
Mindezért mennyit kell fizessek?
Egységes árlista nincs, és nem is lehet, hiszen a helyszín, a fotók száma, a téma bonyolultsága mind-mind befolyásolják a végleges árat. Mindenesetre igyekszünk egyensúlyt teremteni az ár és a minőség között. Az árképzés minden esetben egyedi, a tízezer forintos, ingyen-modellt kereső kezdők és a százezrekért dolgozó “sztárfotósok” közt egy optimális síkon mozog.

Fotó: Bere Mario

Mi az a privát fotó, háziasszony fotózás?

A képek leggyakoribb célja meglepetés, ajándék a partner részére. A kezdeti gátlásokat, szorongásokat leküzdve a pillanatnyi ajándékozás örömén kívül is maradandó emlék marad a sorozat. Jellemzően házassági évfordulóra, születésnapra, karácsonyra készülnek ezek az albumok. A másik fontos cél az, hogy a fiatalságot, a szépséget megőrizhessük. A profi képeket évek múlva is elő lehet venni, albumba, falra lehet őket tenni. A képek legtöbb esetben egyetlen személynek szólnak: a megajándékozottnak. Ennek megfelelően ezek a fotók időnként nagyon intimek, előfordul teljes aktfotó és erotikus anyagot is készítettünk már. De a leggyakoribbak a modelles, fürdőruhás, fehérneműs képek.

Hogyan zajlik egy ilyen fotózás?

Egy kötetlen megbeszélés után képes kreatív koncepciót készítünk. Ez egy kávé melletti, kellemes beszélgetést takar általában. Itt lehet tisztázni az egyéni igényeket. Ha ez elfogadásra kerül, már csak az időpontot kell kitalálni. Ebben pedig rugalmasak vagyunk, hétvégén, hét közben, reggel vagy akár késő este is dolgozunk. A fotózáson a fotós, világosító, sminkes van ott általában. Kísérőt, barátnőt lehet hozni nyugodtan, hasznos is lehet a ruhaválasztáskor. Saját ruhákat is használunk , de segítünk a kiválasztásukban, vagy stylist segít a ruhák beszerzésében. Sok éves tapasztalattal segítjük az amatőr modelleket mindenben, hogy egy jó hangulatú, fantasztikus nap legyen fotózásból! A képeket kiszelektálva elküldjük a megrendelőnek, aki kiválasztja a megfelelőket. Ezek kerülnek korrigálásra és igény, megállapodás szerinti retusálásra, majd átadásra.

Mindenkiről lehet jó fotót csinálni?

Igen. A jelenkor szépségideáljának kevesen felelnek meg, a címlapfotókon is órákat dolgoznak a grafikusok. Mindenkiben van szépség, senki sem túl kövér vagy túl öreg, főleg egy olyan fotózáshoz, amelyet csak párja vagy saját maga láthat. Mitől kreatív? Egy műtermi fotózás izgalmas lehet, de az elkészült képek – főleg amatőr modellek esetén, akik nem ismerik a beállásokat – unalmasak, sablonosak lehetnek. Pár egyedi kérés után egyre több ügyfélnek ajánlottuk, hogy a fotóanyag teljesen egyedi legyen. Azaz a férj, a barát hobbiját, kedvenc sportját, érdeklődési körét jelenítjük meg a helyszínben, a szituációkban, esetleg jelmezben, kellékekben. Pár példa eddigi munkáinkból: -Lovarda -20-as évek, vintage stílus, jelmezekkel -Autószerelő műhely -Konditerem, szauna -Szállodai szoba -PinUp stílus -Asztalosüzem, munkásnő

Hogy kezdjek hozzá?

Keress minket! Semmibe sem kerül egy rövid személyes találkozó. Itt rövid közös ötletelés és a részletek megbeszélése után születik két-három koncepció a fotózás stílusára. Az egyedi privát fotózás attól lesz egyedi, hogy a megajándékozott első pillantásra tudja, hogy neki készültek a képek. A koncepciókról képes ajánlatot, itinert küldünk, és pontos, részletes árajánlatot is mellékelünk. Ha valamelyik elképzelés megfelelő, akkor azt e-mailben lehet megrendelni. A kiajánlott ár minden további költséget tartalmaz, azt utólag már csak kétoldalúan – a fotózás részleteinek módosítása miatt – lehet megváltoztatni.

Mit kell magammal vigyek, hogyan készüljek?

Célszerű kipihenten, frissen érkezni a fotózásra. Érdemes kerülni a szoros, nyomot hagyó ruhákat. Folyadékot, ásványvizet is jó bepakolni. A ruhákat, kiegészítőket firtató kérdésre egy jó válasz van: jöjjön minél több! Mindenféle fehérnemű, ruha, nyaklánc, kendő, cipő hasznos lehet, akár szokatlan kombinációkban is. Ami mindenképpen kell hozni: fekete és fehér fehérnemű, lapos és magas sarkú cipő, papucs, köntös, törölköző.

Kik lesznek a fotózáson?

Minden esetben a személyes találkozón részt vevő fotós készíti a képeket. Rajta kívül egy világosító van még mindenképpen a helyszínen. Ha szükséges sminkes vagy fodrász, ő is helyszínen tartózkodik. A fotózás közben csak a fotós van egy légtérben a modellel. Kísérő hozható, de azt szoktuk javasolni, hogy az öltözőben várakozzon, mert jelenléte általában zavaró. Hölgy ismerős az öltözködésnél, a ruhaválasztásnál lehet hasznos.

Az elkészült fotókkal mi történik?

Egy fotózáson több száz kép készül. Ebből technikai szempontok szerint válogatunk egy jóval szűkebb 30-40 képes szériát. Ebből a megrendelő választhatja ki a neki legjobban tetszőket. Ezek kerülnek végleges utómunkára, korrigálásra, retusálásra. A kész képeket DVD-n adjuk át, ezen kívül egy A4-es PDF formátumban szerkesztve is átadásra kerül.

Milyen kiadásokra számíthatsz?

Egy komoly anyag elkészítése komoly technikai hátteret és sok időt igényel. A MARIO.HU ezért nem tud tízezer forintért portfóliót készíteni. De az is igaz, hogy hosszú távon gondolkozunk, és alacsonyan tartjuk az árainkat. A végső ajánlat függ a helyszíntől, a képek számától és sok egyéb dologtól, de korrekt és értékarányos árakon dolgozunk.

Érhetnek kellemetlen meglepetések?

A válasz egyértelműen: nem. Legfőbb értékünk a megrendelőink bizalma. Egyre több munkánkat ajánlások alapján végezzük el, így fontos, hogy mindenki maradéktalanul elégedetten távozzon tőlünk. A diszkréció nagyon fontos, ezért kiemelten figyelünk arra, hogy a képek biztonságosan tárolódjanak. Az utómunka után – ha az ügyfél nem kéri az archiválást – a képek minden példányát töröljük, így az még véletlenül sem kerülhet harmadik félhez.

Írj, hívj, megválaszoljuk kérdéseid, és rövid időn belül árajánlatot is adunk!

mariobere004

Referenciaképeket itt találsz!

Maradtak kérdéseid?

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket meg az info@mario.hu címen vagy a 06 70 2107274-es számon! Semleges helyen, egy kávé mellett minden kötelezettség nélkül felvilágosítást adunk minden részletről! KÉRJ MOST AJÁNLATOT! Kötelezettségmentesen adunk egy ajánlatot, és ha küldesz pár sort vagy képet, a kreatív koncepciót is INGYEN készítjük el! Kattints és töltsd ki az űrlapot, és add meg telefonszámod, mi pedig a lehető leghamarabb felvesszük Veled a kapcsolatot!
Hogyan készül egy privát fotósorozat? Most megmutatjuk! Fotó: Bere Mario A hozzánk fordulók egyre nagyobb része sohasem mutatja be nagy nyilvánosság előtt a fotóit, csak vőlegényének, férjének, barátjának akarja megmutatni, hogy mennyire szép, mennyire izgalmas nővel kötötte össze életét. Szerencsére legutolsó amatőr modellünk, Kitti nem ilyen szégyenlős! Hozzájárult, hogy az elkészült fotókat közzétegyünk, és még ahhoz is, hogy a fotózásról videó készüljön. Kitti teljesen amatőr, sohasem volt még fotózáson. Meglepetést szeretett volna szerezni szerezni párjának, aki börtönőr. Így már adódott is az ötlet: modellünket rajtakapják az utcán, és ezután börtönbe zárják. Már csak helyszínt kellett találni a fotózáshoz… A több órás sminkelés, fodrászkodás, fotózás után 450 fotó készült el, az itt látható pár darab ezekből is a legjobb. A képek szigorú válogatás után teljes körű utómunkán estek át – mint minden, általunk készített kép. A végeredmény: teljes siker! Kitti frenetikus meglepetést szerzett a fotókkal. És persze emellett saját magának is jót tett: önbizalma erősödött, és sok mindent megtudott saját magáról. Elmondása szerint olyan jól érezte magát ezen a napon, hogy akár már máris belekezdene a következő sorozatba! Az elkészült képek itt találhatóak, a videófilm pedig itt megtekinthető: youtu.be/aLkQdRInafY
Az elmúlt több, mint tíz évben a MARIO.HU csapata az ún. háziasszony-fotózás, az amatőr portfóliókészítés mesterévé vált: életkortól, kinézettől függetlenül mindenki elégedetten távozott tőlünk! Mindenkire ugyanúgy figyelünk, mindenkinek a maximumot adjuk.

MARIO.HU – mert minden nő tökéletes!